Diverse

6 gode råd til at klare email angst

Frygten for den blinkende cursor?

 

Du har sikkert prøvet det. At trippe rundt om den der email, som skal skrives. Måske sidder der en vred borger i den anden ende, en leverandør som har lavet en fejl, eller måske har du selv lavet en fejl som du er nødt til at redegøre for. Uanset årsagen, så er det ikke nemt, og du sidder og stirrer på den blinkende cursor.

Derfor kommer jeg her med et par tips som forhåbentlig kan lette processen med at få skrevet emailen.

  1. Skriv altid en overskrift som det første. Den skal være kort og præcis. Det er ikke noget mere irriterende end at få en email uden emne. Modtageren ved ikke hvad vedkommende skal forvente, plus at det er virkelig svært at søge emailen frem igen.
  2. Teksten skal være præcis og gerne kort. Lange emails er uoverskuelige, og hvis du kan holde dig til et par linier ,så gør endelig det. Mailen skal dog ikke være så kort at den ikke giver mening. Så hellere lægge lidt til. Men hovedreglen er kort og præcis.
  3. Gør teksten forståelig. Pas på med at skrive en mail som er for indforstået og med alt for mange forkortelser. Og hvis du er igang med at få et møde i kalenderen, så husk endelig at sætte dato, tidspunkt, og sted ind i emailen, så du ikke lægger op til forvirringen, og unødvendigt mange mails frem og tilbage.
  4. Stavekontrol. Det kan ikke siges for tit. Stavekontrol er vigtig, og din mail bliver 100% mere professionel, hvis du lige tjekker stavningen.
  5. Hvad skal der ske herfra? Husk at sætte en klar forventning ind i mailen, hvis der er noget du ønsker at modtageren skal gøre, eller nikke ja til.
  6. Sidste tjek. Tjek alt igennem en ekstra gang før afsendelse. Er der de rigtige vedhæftninger, er der en rød tråd gennem teksten, og har du fået skrevet alt det du gerne ville?

Jeg håber at ovenstående kan give lidt inspiration til næste gang du sidder og bakser med en vanskelig email.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.