Diverse

Den korte arbejdsuge

Hvis du arbejder lidt kortere tid hver uge, så kan en kollega arbejde de resterende timer af dit job. Lyder det fristende?

Det er sommertid, og der er mulighed for at gå i dybden med emner du normalt ikke bruger mere end 2 sekunder på. Jeg har tidligere skrevet om nogle af de forsøg som der kører i øjeblikket med 30 timers arbejdsuger. De er endnu ikke helt i mål med praktikken. Lige nu er der flere steder mange konsulenter tilknyttet, som arbejder de 7 ekstra timer som medarbejderne ikke skal arbejde. Og med mange konsulentlønninger, så er det ikke økonomisk realistisk at udelukkende at have 30 timers ansatte.

I denne TED artikel undersøger de ideen bag den korte arbejdsuge, og de mange fordel som den kan bringe med sig. 30 timers arbejdsuge, eller bare en kortere arbejdsuge, vil i forfatterens optik, afhjælpe både arbejdsløshed, økonomisk ulighed, og den skæve kønsbalance.

Hvis du er nysgerrig på hvordan alt det kan lade sig gøre, og så oveni købet arbejde mindre, så læs med hos TED Ideas.

Jeg synes fortsat rigtig godt om ideen. Når jeg læser trivselsmåling og spørgeskemaer, så synes mange generelt at de tilbringer alt for lang tid på deres arbejde. Hvis vi kunne nøjes med 30 timers koncentreret arbejdstid, og så holde 3 dages weekend i stedet, så tror jeg det vil gavne rigtig mange mennesker.

Er du fan af den korte arbejdsuge? Meld gerne tilbage i kommentarfeltet 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.