Inspiration,  Karriere

Vil du have et ledelsesjob eller et langt ægteskab?

Skilsmisse statistikken i Danmark er ubarmhjertig, og det bliver kun værre jo længere oppe i fødekæden du er..

Eller sagt på en anden måde; sandsynligheden for at blive skilt som topleder, bliver markant højere, hvis du er KVINDE. En ny svensk undersøgelse viser at 10 % bliver skilt 3 år efter forfremmelsen til borgmester, topleder eller anden højere stilling. Blandt kvinder som ikke er blevet forfremmet er det kun 5 %.

Den adspurgte gruppe udgjorde 2000 svenske kvinder, så det er ikke et lille studie.

Det “sjove” er at det ikke gør nogen forskel for mænds skilsmisserate, som de har et lederjob eller ej. Er det så fordi mændene har indrettet sig bedre, og indgået en aftale med deres koner om at de kører karriere og hun kører hjem i en periode?  Og de kvindelige ledere endnu ikke har fundet ud af denne “finte”?

Måske, for undersøgelsen tyder på at skilsmisse sjældent sker i de forhold, hvor huslige pligter er ligeligt fordelt mellem parterne.

Kan RUT hjælpe?

Som sociologen i artiklen antyder, kan det være at vi snart ser et skift i antallet af skilsmisser blandt kvindelige topledere. Netop fordi der kommer en generation af mænd, som faktisk gerne vil og kan tage sig af hjemmet og børnene. Det giver mere luft i kvindernes karriere, at der er ro og ligestilling på bagsmækken.

Jeg har tidligere skrevet om RUT, og vil i den forbindelse også linke til en anden artikel om det svenske tiltag med lettere adgang til hjælp i hjemmet.

Forstil dig at du ikke skulle gøre rent, vaske tøj, og købe mad. At du havde en stabil og loyal logististik-hjælper til at klare alt det, og du og din bedre halvdel blot skulle være sammen med børnene, hinanden og gå på arbejde.  Jeg forestiller på at det ville være SÅ fantastisk. Ikke nogle skænderier om hvem der skal støvsuge eller tømme vasketøjskurven, for den klarer RUT.

Sidder der nogle iværksættere derude som mangler en ide, så skriv endelig. Jeg giver ideer væk gratis, hvis du bare vil realisere dem, og hjælpe mig med at nedbringe skilsmisse procenten i Danmark 😉

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.