Inspiration,  Kontorliv

Gode argumenter for mere fryns på jobbet

Der skal spares alle vegne, hele tiden.

Og ofte er det de nære og hverdagsrare ting som bliver sparet væk. Fysioterapeuten, som hjælper med at indstille din arbejdsstation, og giver tips til hvordan du forebygger spændingshovedpine. Frugtordningen, som giver dig mulighed for et sundt alternativ om formiddagen, eller til kl 15.00 sukkerbehovet. Morgenmadsordningen i kantinen, som redder dig de dage, hvor børnene er stride, og du kommer afsted uden mad i maven. Den gode kaffe i den gode automat, som giver dig et formiddagsboost, og som du byder dine eksterne gæster.

Og jeg kunne blive ved! Der er så mange små ting som betyder noget stort for medarbejderne i hverdagen, som bliver sparet væk fra en kant af. Måske fordi det er nemt, måske fordi der er nogle chefer som er trætte af ordningen eller ikke forstår behovet.

Men du skal absolut ikke bare give op, og acceptere status quo. Det gælder om at finde de rigtige (økonomiske) argumenter, som kan overbevise ledelsen eller dine kolleger om at ordningen bør fortsætte, og man kan spare et andet sted.

Det bedste er at lave en business case. Især hvis du ikke kan overtale din chef bare med den gode ide. Chefer er og bør være interesseret i omkostninger, og her skal du sætte ind. Selvom du ikke er udpeget som virksomhedens “frynse” mester, så bliver du nødt til at fatte arbejdshandsken, og komme igang. Du må alliere dig med andre kolleger, som også synes at nye kaffeautomater er den bedste ide i verden, og så må i igang med researchen. Hvad koster nye anlæg i investering, vedligehold, kan i komme ud af jeres nuværende aftale (hvis i har en)osv. Når i så har en solid sag, så kan den præsenteres for chefen og ledelsen.

Grunden til at jeg er så fikseret på kaffe, er at jeg netop er igang med noget i kaffegenren på min arbejdsplads 😉

Jeg håber det kan give dig blod på tanden til at starte dine egne initiativer op!

 

Jeg har tidligere skrevet flere indlæg om fryns og forhandling om fryns til dig, og du kan læse meget mere om det her:

Den utraditionelle fryns

Hvad koster din fryns?

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.