Inspiration,  Work/Life Balance

Gode film og serier om magtfulde selvstændige kvinder

Ligestillingen begynder på skærmen..

 

Indimellem kan jeg godt blive lidt irriteret når jeg ser film. Alle de her film om sprøde unge damer, som åbenbart ikke har en eneste selvstændig tanke i hovedet, og skal hjælpes alle vegne hen af mænd. Øv!

Jeg er ikke rabiat feminist, men det ville altså være rart at have lidt alternativer til de maskuline film, hvor kvinder bare er pænt tilbehør. Jeg kan rigtig godt lide film med mænd i hovedrollerne, skal det siges, men hvor er filmene og serierne med de stærke kvinder?

Men her kommer min liste over de gode film med kvinder i hovedrollerne, som vil passe glimrende til en (politisk korrekt) fredag aften i sofaen 😉

 

Wonder Woman

Måske er du ikke til Marvel og DC actionbrag som jeg, men det er altså rart at der endelig kommer en kvindelig superhelt! Og så endda en som er lige så stærk som Superman.

Smukke Gal Gadot gør det rigtig godt i genren. Historien er naturligvis lige så papirstynd som alle andre superhelte film, men det er en præmis som man er nødt til at købe for overhovedet at se denne type film.

I løbet af 2019 kommer filmen om den anden kvindelig superhelt Kaptajn Marvel også, og jeg krydser fingre for at den bliver aldeles seværdig med Brie Larsson i hovedrollen.

 

House of Cards

Uden at spoile for meget, så vil jeg sige “Glæd dig” til sidste sæson! Kevin Spacey blev droppet af netflix ovenpå Metoo anklager, og tilbage stod Robin Wright Penn og skulle bære serien alene.

Og det gør hun umanerlig godt.. Hun er ond og udspekuleret, og hendes modstandere er lige så onde og udspekulerede, så man er godt grundforvirret hele serien igennem, for hvem skal man “holde med”? Svaret er den amerikanske befolkning 😉 Samtidigt er serien en fantastisk måde at få indblik i det amerikanske politiske system, som kan virke meget forvirrende for udefra kommende. Virkeligheden har jo efterhånden overgået fantasien, når det kommer til hvem der kan blive  præsident i USA, men serien er absolut fortsat relevant. Sæson 2 er lidt lang, men serien bliver bedre herefter. Der er også en virkelig god gæsteoptræden af danske Lars Mikkelsen som russisk præsident.

Miss Fischers murder mysteries 

Her er igen en niche som måske ikke lige er alles kop the. Men hvis du er til krimier ala Hercule Poirot eller Sherlock Holmes, så er Miss Fischer nok en dame for dig. Det foregår i “gamle dage” i Australien, hvor en velhavende single dame kommer retur fra London. Hun er nysgerrig, rebelsk og snu, så mysterierne løser sig selv på stribe! Og så er der en del kostumer som er absolut fantastiske, og smuk australsk natur.

Kill Bill vol. 1 og 2

Uma Thurman er vild og voldig i denne Tarantino klassiker. Som forsmået kvinder tager på hævntogt imod Bill, som forsøgte at slå hende ihjel og stjal hendes (deres fælles) barn. Når ens mor er professionel lejemorder, så skal resten af verden passe på ikke at komme i vejen. Den er helt klassisk Tarantino med et dejligt soundtrack, og nogle rappe replikker.

Death Proof

Også en Tarantino film, hvor anden del af filmen i høj grad er en hyldest til stærke kvinder. Kurt Russell er ganske psykopatisk som “Stuntman Mike”, og filmen er fyldt med gode dialoger, og spænding til det sidste. Det er en letbenet sag, som passer glimrende til en fredag aften, hvor du lige skal stene igennem.

Farlige forbindelser

Kostume drama, hvor magtfulde kvinder og mænd underholder sig selv ved at smede rænker i adlen. Det er en ældre film fra slut firserne, men den er spændende og temaerne er fortsat vedkommende. Der er en stærk Glenn Close i en af de bærende hovedroller. Og hvis man kan lide franske kostumer fra 1800 tallet, så er dette filmen. Der er blandt andre en meget ung Uma Thurman på rollelisten, så det er også et sjovt gensyn med den yngre version af mange kendte skuespillere.

 

Jeg har nok en lidt speciel smag i film, men jeg håber alligevel at du kan blive lidt inspireret til at vælge film til næste gang hvor din indre rødstrømpe giver lyd fra sig 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.