Inspiration,  Karriere

Har du brug for hjælp til at finde drømmejobbet?

Du har brugt Linkedin, dit netværk, og sendt 1000 ansøgninger..

Men du har stadig ikke opnået dit ønskede resultat, nemlig drømmejobbet. I forbindelse med rekruttering
benytter flere firmaer sig af headhunting eller konsulentfirmaer, som kan undersøge markedet for de rette kandidater. Det kan være svært at forberede sig på en samtale med en konsulent, fremfor at skulle forberede sig direkte til at mødes med virksomheden. Fordelene ved at komme ind i et headhunting forløb er dog, at du kan have dit CV til at ligge hos et konsulentfirma, og de kan så finde frem til netop det job der passer dig.

Overvejer du at mødes med en headhunter, så er det en god ide at du har gjort dig flere ting klart først. Først og fremmest hvilke typer jobs er du interesseret i? Skal det være fuldtid, projektansættelse eller freelance? Er du kun interesseret i en særlig branche? Alle disse ting skal en headhunter stykke sammen, for at kunne matche dig til et potentielt job.

Jeg har selv prøvet at ansøge hos et firma, hvor den indledende samtale foregik med en headhunter. Det var en speciel oplevelse at tale med en konsulent, som skulle have hele turen igennem mit CV, og mine ønsker til løn. Konsulenten vidste hvad virksomheden ledte efter, men kunne ikke fortælle så meget om jobbet. Tilgengæld havde han en stor viden om virksomheden og den potentielt kommende chef.

Så der er både ulemper, men klart flest fordele. En headhunter kan være din forlængede arm i ansøgningsprocessen. Pludselig er du ikke alene om at søge, men har en at sparre med.

Hvis du har din egen virksomhed, og selv pt. står for rekrutteringsforløbet, så giver det også god mening at udliciterere opgaven. En headhunter vil kunne lave en indledende filtrering på baggrund af dine ønsker, så du ikke selv behøver at screene alle ansøgere. Selve jobsamtale er den mindste del af det, selve researchen tager lang tid.

God fornøjelse med jobsøgningen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.