Inspiration,  Karriere

Hvad er din type?

Jeg bliver løbende testet i mit arbejdsliv. Både kompetence mæssigt og personligt. En af de få tests jeg føler er kommet tættest på mig, som jeg selv ser mig, er MBTI testen. Her svarer man på 100 forskellige spørgsmål, og skal markere hvor enig man så er i det pågældende udsagn.

Jeg er ISFJ typen. Det lyder lidt krypisk, men som du kan se på grafen herunder, betyder det at jeg har præferencer for det introverte, er observerende fremfor intuitiv, følende fremfor tænkende, dømmende fremfor “easygoing”, og perfektionistisk fremfor care-free. Herunder gennemgår jeg de enkelte præferencer lidt mere i dybden, da de engelske termer i testen er lidt misvisende, hvis det oversættes til dansk.

mbti

Role: Sentinel
Strategy: Constant Improvement

 

I. 

Når jeg læser materialet der føler med testen, så passer det faktisk ret godt. ISFJ typen er en person som godt nok er introvert, men trives rigtig godt i sociale sammenhænge. Det er lidt modstridende, men jeg henter rigtig meget energi, når jeg er sammen med andre mennesker. Det inspirerer mig, og gør mig glad. Men jeg er ikke hende der råber højest i et selskab, og ej heller hende der er god til small-talk. Jeg øver mig dagligt på at small-talke, men jeg tvivler på at det nogensinde bliver rigtig naturligt for mig. Den forholdsvis lille forskel mellem introvert og ekstrovert, gør det også muligt for at mig at tilpasse mig situationen på en anden måde, end hvis jeg havde været 100 % introvert. Jeg kan “fake” mig til en sælger rolle, hvis situationen kræver det.

S. 

Bagved den “observerende” kasse ligger det til grund at jeg er meget praktisk anlagt. Jeg er ikke hende der tænker store eksistentielle tanker, og undrer mig over hvordan livet er stykket sammen. Jeg er egentlig mest interesseret i at komme fra A til B, på den mest behagelige og hurtige facon. Det gør også at jeg indimellem har rigtig svært ved at forstå folk, som tænker rigtig meget over livet, istedet for at komme videre. Det lyder lidt barskt, men jeg kan jo sagtens sætte mig ind i deres situation. Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor de så ikke gør noget ved deres problemer. Vi kan alle lide at trangen til overspringshandlinger, men på et tidspunkt så vender motivationen jo alligevel tilbage.

F.

Min præference i “føle” kategorien overrasker mig hver gang jeg tager testen. Jeg ser nemlig ikke mig selv som værende i særlig god kontakt med mine følelser. Men jeg er temmelig hidsig anlagt, og nok lidt irrationel, når det lige kommer over mig. Og jeg kan græde over reklamer, og artikler om børn i Politiken, så lidt følsom er jeg nok.

J.

Her kommer min retfærdigheds sans (man er vel jurist) , min glæde over faste deadlines, og generelle tilfredshed med klare målsætninger. Jeg er ikke hende der improviserer ret meget, (slet ikke med 2 børn) jeg er en ivrig planlægger af ALT! Min outlook kalender er min bedste ven, og jeg skriver laaaange lister hver gang jeg skal noget.Bare en almindelig middag bliver planlagt ned til mindste detalje.

T.

Det varierer lidt fra test til test om A/T tillægget er med. I denne test var det med, og det dækker over mine præferencer for resultater. Jeg elsker resultater, og er ikke særlig vild med processen. Derudover viser det også hvor selvglad og forfængelig jeg er. Kombineret gør det mig desværre til typen, der er utrolig nærtagende. Og så kan jeg bære nag for evigt. Det er nogle ret ærgerlig karaktertræk, når jeg nu ellers er så flink 😉 Når jeg får kritisk feedback, så kan det gøre mig helt opgivende på det personlige plan. Selvom kritikken kun gik på en enkelt fejl i et enkeltstående projekt. Det er noget jeg arbejder med, men som testen viser, så lægger det simpelthen til min “type” at være sådan. Så kan jeg heldigvis arbejde med, hvordan det kommer til udtryk.

 

conclusion isfj

 

 

Der er rigtig mange flere analyse sider med testen , som jeg ikke har medtaget her. F.eks. hvordan man klarer sig i sit romantiske liv og som forældre, hvis man er en særlig MBTI type.Denne test rammer virkelig godt plet med mig, så jeg kan kun opfordre til at du prøver den, og ser hvordan den virker for dig. Det er selvfølgelig kun en test, men nogle gange skal der kun en banal graf til at gøre os bedre til at forstå vores handlinger, og måske vise os hvor vi kan gøre det anderledes.

 

7 kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.