Inspiration,  Karriere

Hvad koster din fryns?

Det er vigtigt at huske, at dine gevinster på arbejde kan komme i andre former end løn..

Hvis du, ligesom jeg, har været igennem utallige lønforhandlinger i en virksomhed i “krise”, så kender du godt problematikken. Der er ingen penge at få i lønforhøjelse, ligegyldigt hvor godt du har præsteret gennem året.

Men det betyder ikke, at der er helt lukket for kassen. Har du overvejet muligheden for at få noget “fryns”? Mange virksomheder har efterhånden mulighed for at give medarbejdere, internet, avis abonnement, rabat på fitness og lignende.

Djøf har lavet en glimrende oversigt, som viser hvad en frynsegode betyder i kroner og øre.

Og det er samtidig en god inspiration til hvad du kan bede om til næste lønforhandling. Jeg kunne se en klar fordel i at forsøge at forhandle en ekstra feriedag, hvis den økonomiske kasse var lukket helt i næste gang. En ekstra feriedag vil virkelig kunne mærkes på frihedskontoen. Nu har jeg en ret god flexordning, så i år vil jeg prøve at forhandle mig frem til en resultatbonus af en eller anden art. (eller en ordentlig kaffemaskine!)

Penge er ikke alt, og det er ikke altid den største motivationsfaktor. Men hvis du på den anden side bliver forbigået ved lønforhandlingerne, så kan det være umådeligt demotiverende. Her taler jeg af personlig erfaring.

Hvis du har lyst til mere inspiration til lønforhandling,  så har jeg tidligere været omkring emnet her.

Har du et godt tip til en frynsegode, som ikke er nævnt på listen, så meld endelig tilbage i kommentarfeltet. Det kunne være skønt med lidt inspiration til os alle.

 

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.