Diverse,  Inspiration

Ikke mere om passion og lidenskab

Arbejder du med din største passion?

For tiden er der den ene artikel efter den anden. der handler om passion. Passion for arbejde, vel og mærke. “Når man arbejder med sin passion, så føles det slet ikke som at gå på arbejde”, og andre udsagn i den dur. Jeg har det lidt svært med det ord, passion. Hvad nu hvis man “bare” går på arbejde? Hvorfor skal der tilsættes endnu et pres til mennesker på arbejdsmarkedet? Det er ikke nok at have et interessant job, man skal også være passioneret omkring det.

Bevares, jeg kan da godt lide mit arbejde, men passioneret omkring reguleringen af lægemidler? Ahh, det er nok lige at stramme den.

Jeg har igennem et stykke tid følt at der var noget galt med mig. For jeg kunne ikke føle passionen. Jeg arbejder indenfor et spændende felt, men passionen udeblev simpelthen.

Jeg er dog endelig kommet frem til, på trods af mine ambitioner om at skabe resultater, og ønske om at komme indenfor ledelse, at det er ok. Det er faktisk ok ikke at føle passionen. Vi kan ikke alle gå rundt om være passionerede omkring vores arbejde hele tiden. Det ville være ideelt, men det kan ikke lade sig gøre for alle. Nogle går på arbejde, uden at drømme om det om natten, og uden at tjekke arbejdsmail i weekenden. Det er også ok.

Kan man bevare den “nyforelskede” følelse på sit job?

Passionen er i min optik en meget flygtig størrelse. Jeg kan mærke en snert af passion, når jeg starter på et nyt projekt. Men i løbet af projektet fordufter det lige så stille. Tænk at skulle bevare en passion igennem et projekt på 1.5 år? At skule vågne op hver morgen, og være lige vild efter at komme på arbejde?

Det der kendetegner de mennesker som bliver beskrevet i de mange artikler, er eller ikke kun passion. Det slår mig mere at de er knokler typerne. De har en god ide, eller en vision, som de vil gøre alt for at få opfyldt. Måske har de opfundet noget, eller arbejder med et emne som giver virkelig god mening. Det der kendetegner dem er dedikation og vedholdenhed. Ikke just passion. De vågner hver dag, og knokler på. Er det så passion?

I mit arbejde er jeg også dedikeret til at skabe bedst mulige løsninger til patienter og borgere. Og jeg er vedholdende i min opgaveløsning. Men er det passion? Ikke i min optik. Måske er det fordi vi danskere bliver ved med at stjæle ord fra det engelske, istedet for at bruge vores egne. Jeg gør det også, men passion… Det er altså mere et stykke frugt for mig!

Det værste karriereråd jeg har fået er virkelig at følge min passion…

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.