Diverse

Julegaver skal der til!

i form af affliatelinks

Har du allerede bestemt, eller fået at vide hvad julegaven skal være i dit firma?

Jeg er jo skiftet til det offentlige, så der er ingen firmajulegave til mig i år. Sådan er reglen nu en gang, og det må jeg så rette ind efter (selvom jeg synes det er ærgerligt) . Min bedre halvdel er privatansat, og de kan, igen i år, vælge imellem 117 forskellige mystiske ting. Det kunne jeg også i mine år som privatansat.

Knivsæt, gavekort, rødvin, træningstøj, keramik og meget andet. Mange virksomheder vælger at udlicitere julegaven til et eksternt firma, for så har medarbejderne flere valgmuligheder. Ideen er at alle bliver gladere hvis de selv vælger deres gave. Realiteten, som jeg oplevede det, var at flere begyndte at brokke sig over udvalget af gaver… Det lyder forkælet, og det er det bestemt også.

En del af oplevelsen ved at få en gave, er jo overraskelsesmomentet, og der tror jeg flere firmaer skyder sig selv i foden ved at sende opgaven ud af huset. En julekurv bliver det fleste glade for. Men hvad så med dem der ikke fejrer jul? Der synes jeg man som leder skulle prøve at spørge. “Kunne du tænke dig rødvin og blandet slik, eller skal vi hellere finde en ting”?  Man kan godt være politisk korrekt uden at falde helt ned i berøringsangsten.

Det er svært at give gaver som alle bliver glade for, men det er der har siddet nogle af dine kolleger bagved og gjort sig nogle tanker, er bare mere appellerende end et firma, som lever af det. Og gerne et personligt kort eller en bare en email fra ledelsen, så man som medarbejder kan se at der er rigtige mennesker ansat, og ikke bare jakkesæt.

Det er de små ting som gør forskellen. Jeg ville sætte pris på en julekurv med chokolade, rødvin, slik og så et eller andet skørt som en Seatrout Lystfiskerguide, et bobspil, eller måske en øl-bong? Om ikke andet så kan uønskede gaver jo gives væk til julefrokostens pakkespil 😉

Hvad får du i firmagave i år?

 

 

fünen angeln
meerforelle schonzeit

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.