Diverse

Kan du vokse og udvikle dig med din arbejdsplads?

Kunne du forestille dig at fejre 20 år jubilæum i din nuværende virksomhed?

Når du leder efter et arbejde, så er der mange forskellige hensyn at tage. Jobbet skal være interessant, lønnen være tilfredsstillende, transporttiden kan være en faktor, og mange flere. Men overvejer du også hvor længe du har lyst til at blive på en arbejdsplads?

Jeg har hørt mange forskellige “tommelfinger” regler, såsom 4 år er max. på en arbejdsplads, ellers ser det ikke godt ud på dit CV, og så videre. Det tror jeg ikke på. Jeg tror at arbejdsgivere kigger på hvad du har lavet, ikke om du overholder en “4 års” regel. Hvis du skifter job hvert år, kan det måske se lidt pudsigt ud, men det kommer igen an på din branche. Hvis du opererer meget med projektansættelse, så kan job skifte hvert år være helt ok.

De gange jeg har søgt job er det sjældent at jeg har overvejet hvor længe jeg har villet blive på det pågældende arbejdsplads, hvis jeg fik jobbet. Medmindre det har været en tidsbegrænset. Til gengæld har jeg været opmærksom på at søge efter medarbejdere som har været i virksomheden længe. Ikke bare i samme job, men som har udviklet sig i virksomheden. For det viser virkelig at virksomheden tager medarbejder udvikling seriøst. Og det betyder at hvis du har ambitioner som at komme videre, så er oddsene bedre i et sådan firma.

Hvordan finder man den gode virksomhed?

Hvis virksomheden er et sådan sted hvor alle i gennemsnittet arbejder i 2 år, så er der noget galt i min optik. En virksomheds evne til at fastholde medarbejdere er virkelig vigtig, og kan de fastholde i mere end 2-3 år, så er der noget godt at hente. Noget andet at holde øje med når du leder efter nyt job er de engagerede medarbejdere. Hvis du laver en søgning på Linkedin, og får et par opslag op med medarbejdere som har postet noget om deres virksomhed, så er der sikkert en god stemning. Eller hvis der er medarbejder udtalelser på deres hjemmeside, som kan vise at der er glæde og trivsel i virksomheden.

Og så er det selvfølgelig oplagt at række ud i dit netværk. Tjek om der er nogen der kender nogen som arbejder det pågældende sted, som du kan stille spørgsmål om den ønskede virksomhed.

Hvad skal du ellers holde øje med?

I andre lande har man registre over virksomheder, og udtalelser fra tidligere medarbejdere, som kan give et indtryk af virksomheden, og hvordan de fungerer, onboarding proces, lønniveau og lignende. I Danmark har vi Gogetty som giver lidt info om nogle virksomheder, særlig med diversitet i tankerne. Men ikke noget i stor stil med løndata og den slags.

Jeg vil selv gerne at være længere på en god arbejdsplads hvor jeg har mulighed for at udvikle mig internt, og følges med gode kolleger. Jeg har været på min nuværende arbejdsplads siden 2017, og har både udviklet mig og er blevet forfremmet, så so far, so good.

Men hvis du er i tvivl om du har brug for at udvikle dig internt eller komme videre til en ny arbejdsplads, så kan du også læse med her.

Held og lykke med jobsøgning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.