velkommen
Inspiration

Keep calm and listen to music

 

Koncentration kan smutte, især på en lang dag. Men hvad gør du så?

Jeg er rigtig dårlig til at koncentrere mig. Det kan jeg lige så godt indrømme. Jeg er lidt en guldfisk. Hvis jeg er igang med at læse en rapport og min telefon vibrerer, så kan jeg ikke lade være med at tjekke den, og der kan sagtens gå 20-30 min før jeg er tilbage i koncentrations “mode” fordi “instagram”, eller “email” eller lignende kom i vejen.

Det er ikke så smart, når jeg nu har nogle opgaver jeg skal nå, og oveni hatten også har en bagkant kl 15.45 hvor jeg skal ud af døren for at hente mine drenge.

Så derfor har jeg forsøgt mig med musik. Jeg har læst flere steder at musik kan hjælpe på koncentrationen, men der er meget blandede erfaringer med emnet. Nogle af mine kolleger hører radio og andre hører podcast, afhængig af arbejdsopgaven.

Jeg prøvede først med radio, og det var virkelig en katastrofe. Jeg blev irritereret over musikken, når den ikke lige faldt i min smag, og mindst lige så irritereret over de forskellige speakere (og det var endda Danmarks Radio, så ingen reklameindslag).

Det gik ikke, så jeg lavede min egen playliste med god musik, og ingen dumme speakere. Samme resultat, dog med mindre irritation. Jeg kunne ikke koncentrere mig til “min egen” musik, for jeg fik lyst til at synge med og danse lidt.

En personlig anbefaling

På den igen! Jeg gik på youtube, og søgte på “concentration music”, og så skal jeg lige love for at der dukkede hits op!  Der var mange forskellige genrer, både lidt “muzak” og så klassisk musik. Og det virker virkelig godt for mig! Jeg hører nu Beethoven, Bach eller Mozart dagligt, og hjælper mig helt enormt med min koncentration og lukker udefrakommende snak og lyde ude. Så her kommer en lille anbefaling fra mig: Hør mere klassisk musik.

Her kommer et par links til de playlister jeg bruger på Youtube, og de kommer alle med personlig anbefaling. Og ja, indimellem kommer der en reklame, men de 5 sek de varer er ok. Alternativt kunne jeg også anskaffe mig musikken, men der er jeg ikke nået til endnu. Det kan også streames flere andre steder end youtube. Jeg har også en playliste på Telmore music, så kan høre det direkte fra telefonen.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.