Inspiration,  Karriere

Kønsbalancen

Marianne Egelund Siig har en rigtig god blog på Berlingske. Jeg kan kun anbefale at du følger hende, hvis du interesserer dig for kønsdiversitet, og kvinder på arbejdsmarkedet. Og gør du vel, siden du er landet her på siden? 😉

Marianne har igen begået et fantastisk indspark til debatten om kønsdiversitet. Om hvordan man kan aflæse en sund diversitet direkte på bundlinjen. Det er ikke atomfysisk, de fleste kan vel regne ud at man skaber en anden og god dynamik ved, at blande køn og kompetencer sammen til et vinderhold. Som Marianne skriver “Vi vågner simpelthen mere op, når der kommer nogen ind i en gruppe, der ikke ligner os selv”. Spørgsmålet er hvorfor så mange virksomheder så ikke gør mere ved det?

Det er et spørgsmål om at turde at gå foran, og være ambassadør for diversitet. Og selvfølgelig kende sine medarbejdere. For bare det at sætte mænd og kvinder sammen, er sandsynligvis ikke nok. Selvom de er nok så professionelle og kan arbejde sammen med de fleste, så kræver det en god leder at pege på netop DE medarbejdere, som kan skabe noget helt unikt. Og det kræver noget af lederne at turde tage det skridt. Ikke som i gymnasiet, hvor  læreren trådte ud af lokalet ,og forventede at alle havde dannet grupper, når han kom retur igen 😉 Det bliver aldrig optimalt, der er altid nogen som har gået for længe i flinkeskolen til at skære igennem.

Tag et kig hos Marianne, og se om du er enig i hendes betragtninger.

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.