Kylling i Quinoa

food-salad-healthy-lunch

Den anden dag grillede vi en hel kylling på grillen og havde lidt rester tilbage, så besluttede mig for at lave en quinoasalat med kylling, som vi kan tage med på stranden i aften. Vi laver ofte salater når vi har rester, da de kan varieres i det uendelige. Oftest er det med quinoa eller bulgur.

Hvis nogen af jer ikke kender quinoa, så er det små frø som er rigtig sunde, bl.a. grundet følgende:
– Indeholder enkeltumættet fedt
– Indeholder omega-3-fedtsyrer
– Højt indhold af vandopløselige fibre
Det enkeltumættede fedt og omega-3-fedtsyrene øger blodets indhold af det gode HDL-kolesterol og de vandopløselige fibre sænker blodets indhold af det skadelige LDL-kolesterol.
Ud over ovenstående indeholder de også rigtig mange antioxidanter (quercetin og kaempherol), som forhindrer at kolesterol sætter sig fast på indersiden af blodkarrene. Det betyder altså at man bliver beskyttet mod åreforkalkning og blodpropper.

Quinoa påvirker også blodsukkeret i langt mindre grad end andre korn, da de har en rigtig god kombination af fibre, fedt og ikke mindst proteiner af høj kvalitet som får blodsukkeret til at stige langsommere.

Den salat jeg biksede sammen indeholdte følgende:
– 2 dl quinoa
– 6 dl hønsebouillon
– 2 tomater
– kyllingerester
– masser af persille
– spinat
– ærter
– feta
– 1/2 citron
– evt. marinerede hvidløg

Først skal quinoaen skylles grundigt, da de naturligt indeholder et højt indhold af saponiner som beskytter planten og er bittert. Når den er skyllet koges den med 6 dl hønsebouillon i 15-20 minutter til den er luftig og gennemsigtig. Lad den køle af.
Imens snittes tomaterne, kyllingen, persillen og spinaten. Når quinoaen er kold blandes det hele og der smages til med citron og tilføjes så meget feta som man synes.
Jeg smed lige nogle marinerede hvidløg i chilimarinade på toppen for at give salaten et ekstra spark, men det kan man jo gøre som man vil. Soltørrede tomater, marinerede artiskokker eller andet lignende ville også være rigtig lækkert på.
Vi plejer også altid at hælde en smule balsamico og olivenolie på salaten når vi spiser den.

Håber I nyder sommeren!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*