Diverse

Lidt mere om work-life balance

Der er rigtig mange faktorer som spiller ind i forhold til at opnå den gode balance i dit familie/arbejdsliv. Hvor du bor, er et af dem.

Din bolig er en vigtig del af dit bagland, og uanset om du bor i et nyt hus eller et ældre hus, så er det vigtigt at det hele fungerer. Du skal føle dig godt tilpas når du kommer hjem, og det skal være et sted du kan koble af. Din familie skal trives, og de gode tilbud i form af daginstitutioner og skoler.

Pendlertid

Placeringen er meget vigtig. Hvis din pendlertid er over 1 time hver vej, så begynder transporten at blive et stressmoment. Men det er ikke en nem beslutning at rykke familien med efter et job. Jeg har kun flyttet landsdel en enkelt gang, da jeg blev færdig på universitetet i Aalborg og rykkede til København. Og jeg havde ikke et job på hånden, men på den anden side heller ingen familie som jeg skulle passe på. Hvis jeg skulle rykke tilbage til jylland, så ville det være en omvæltning for hele familien, så der skulle være nogle meget tungtvejende grunde.

Men hvis du er i en situation hvor din pendlertid er uholdbar, så er der flere muligheder. Boligmarkedet, særligt her i København, er ganske overdrevet pt. og priserne er vanvittigt høje. Jeg hører om flere og flere som køber en grund, og bygger deres eget. Primært fordi de huse som allerede er på markedet er i for dårlig stand i forhold til prisen. Det er dog en større omgang, og det er en god ide at alliere sig med et firma,  som ved hvad de laver, som f.eks, ide-huse. Det er flere udbydere af typehuse på markedet, men pas godt på for en byggeproces er ikke bare ligetil.

Og ellers er det en god ide at følge med på Boliga eller lignende sammenligningssider, så du kan holde øje med prisudviklingen i det område, du gerne vil flytte til.

Hvis du ikke vil flytte

Hvis en flytning og et nyt hjem ikke ligger lige for, og du gerne vil udnytte pendler tiden bedre, så er det værd at høre din arbejdsgiver om du kan få betalt arbejdstiden i toget. Du kan sidde og tjekke mails på vej til og fra job, hvis du får stillet noget trådløst net til rådighed. Det kunne evt. få kabalen til at gå lidt lettere op. Og ellers kan du bruge tiden til at blive klogere med podcasts og lign.

Er du flyttet efter et job? Giv gerne din mening med i kommentarfeltet.

 

 

https://www.ide-huse.dk/

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.