Diverse

Naturlig dresscode eller mandschauvinisme?

Receptionist sent home from PwC for not wearing high heels

Tilbage i 2016 skrev jeg om en sag fra england hvor en vikar hos PwC blev sendt hjem, da hun ikke ønskede at gå i høje hæle på arbejde. Der var mange skriverier på daværende tidspunkt, for hvor langt kan en arbejdsgiver strække deres ønske om en bestemt dresscode?

Nu er problematikken med firma dresscode blusset op igen i medierne, denne gang startet i Japan. Japan er på mange måder et ret anderledes land, og det fremgår også af artiklen fra The Guardian at der foregår nogle temmelig mandschauvinistiske ting på kontorerne i Japan.

Jeg har tidligere samarbejdet en del med japanske firmaer, og gør det stadig i nogen grad. Og kulturen er speciel. Jeg var på japansk kultur kursus for at forstå nogle af de mere specielle kutymer, som at man f.eks. ikke går til møde for at opnå en beslutning. Beslutningen tager man inden mødet, hvorpå man så bruger mødet på at bekræfte hinanden i at det var en god beslutning. Ingen må tabe ansigt.

Men tilbage til de høje hæle. Jeg kan personligt godt lide at der er en dresscode på arbejdspladsen, for det er nemmere at rette ind, hvis der er nogle retningslinjer. På min nuværende (offentlige) arbejdsplads er der ingenting, og folk ser meget forskellige ud. Jeg er konstant overdressed, selv på min “casual friday” 😉

Når det er sagt, så vil jeg blive meget utilfreds hvis min arbejdsgiver dikterede en bestemt højde på mit fodtøj, som åbenbart er tilfældet flere steder. Så hellere et underdressed dansk selskab i sneakers.

Jeg synes det er rigtig godt at der bliver sat fokus på de uudtalte diskriminerende kulturer på arbejdspladsen. Høje hæle, længden på nederdele, hvor udringet bluse må være, for lidt makeup, for meget makeup. De regler eksisterer ikke på samme måde for mænd. De tager et jakkesæt på, og så er alt godt.

Har du en dresscode på dit job? En officiel eller en uofficiel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.