• Nemme fastelavnsboller som børnene elsker :-)

  Julen og nytåret er knap overstået  overstået inden en ny tradition og gammel skik banker på døren : Fastelavn :-)

  Med til fastelavnen høre dejlige fastelavnsboller og dem  kan vi lige så godt begynde at bage til søndagskaffen for fastelavnsboller bliver hverken mine børn eller jeg trætte af.

   

  Jeg er ikke så vild med flødekager, men lige netop til fastelavn får jeg en umodstående trang til fastelavnsboller med syltetøj, creme og masser af fløde . Umm…. så sidder jeg der med min kæmpe store fastelavnsbolle og kan spise den halve hvorefter jeg har nok bagerbrød …. puuuu.

  De der flødekager er jo heller ikke just fedtfattige. Neej, du så er hjemmelavede børnefastelavnsboller meget bedre … he he.

  Arlas nemme fastelavnsboller

  Det er jo også smadder hyggeligt at gå i køkkenet sammen med sine børn og bage fastelavnsboller. Børnene nyder det og den opskrift vi som regel følger er dejlig nem. Nemme fastelavnsboller som børnene sagtens kan være med til at lave.

  Her har du opskriften på Arlas fastelavnsboller som simpelthen er de bedste :-) Se mere her arlas fastelavnsboller

  Boller til 10 – ca. 20 stk.

  Dej 
  1 dl mælk
  50 g gær
  125 g blødt smør
  1 æg
  4 spsk sukker
  375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  Fyld 
  100 g blødt smør
  2 spsk sukker
  150 g ren, rå marcipan
  1 æble , fx belle de boskoop (ca. 150 g)
  Pynt 
  smeltet smør
  sukker
  Bagetid: ca. 10 min. ved 225°.

  Sådan bager du fastelavnsbollerne :

  Dej:
  Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

  Fyld:
  Rør smør og sukker sammen. Skær marcipanen i 20 skiver. Skræl æblet og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær æblet i små tern.

  Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 50 cm). Skær dejpladen igennem, 4 gange på den lange led og 3 gange på den korte, så der bliver 20 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel smørblanding, æbletern og marcipanskiver på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små “pakker”. Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form “pakkerne” til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

  Pensl de bagte fastelavnsboller med smør og dyp dem i sukker.

  Tip: I fyldet kan æblet erstattes af 50 g blød nougat i tern eller 125 g hindbærmarmelade (ca. 1 tsk marmelade pr. bolle).

  Kilde: Karolines Køkken

  Skriv et svar