Inspiration,  Karriere

Nyt job i 2017?

 

Skifter du job? Har du så styr på din 100 dages plan?

I kølvandet på mit eget jobskifte (men sandsynligvis ikke udelukkende derfor) kom Djøf med en meget relevant artikel, om hvordan man som ny medarbejder selv kan gøre meget for at komme godt i vej på det nye job. Hvis du også selv er igang med et jobskifte, kan du måske blive inspireret af artiklen.

Opsummeret kommer de vigtigste punkter i artiklen her: 

Tjekliste til starten i dit nye job: 

Brug jobsamtalen til at forventnings-afstemme med din kommende chef.

Sæt dig ind i organisationen og jobbet – allerede inden du møder første dag.

Sæt mål for din første dag på det nye job: Hvad vil du vide, og hvordan vil du præsentere dig?

Gør dig tanker om, hvordan du får det fulde udbytte af dit introduktionsprogram.

Forbered et udkast til en 100-dages-plan med (konkrete!) mål, succeskriterier og handlinger.

Udforsk værdierne i organisationen og forsøg at forudse potentielle dilemmaer.

Hav fokus på løbende forventnings-afstemning med din chef – både formelt og uformelt.

Lyt, lyt og lyt. Mærk duften i bageriet, før du tænker i paladsrevolutioner.

 

Til min samtale mødte jeg et større panel bestående af både chefen, og flere kommende kolleger. Det gav mig en rigtig god mulighed for at veje stemningen i afdelingen, og det var meget positivt at se hvordan chefen havde indkaldt hele holdet til at vurdere de potentielle nye kolleger. Det tyder på at chefen er interesseret i at få holdet til at spille bedst muligt, for lige at bruge en klicheramt sportreference.

Og det gav mig samtidigt mulighed for at spørge lidt bredere ind til hvad jobbet skulle indeholde. Stillingen er nyoprettet, hvilket giver mig mulighed for at gå i mange retninger, men der er naturligvis nogle prioriteter som er vigtigere end andre.

jobstart og gode relationer

100 dages planen er jeg endnu ikke gået igang med, da jeg mangler lidt mere information. Jeg tænker også at en 100 dages plan vil være nemmest at udkaste hvis man sidder i en stilling og skal fortsætte i stort set samme stilling i en ny virksomhed. Men det er naturligvis ikke umuligt, og jeg vil også prøve at lave en, når jeg har talt mere med min kommende chef.

Jeg vil personligt fokusere på præsentationen på første dag, og det at skabe relationer i virksomheden. Min erfaring efter at have arbejdet mange år i en stor virksomhed, er at det virkelig gælder om at kunne finde de rigtige mennesker. Deres titler og jobfunktioner er ikke nær så vigtige, det er deres attitude, og målsætninger som kan hjælpe dig fremad med opgaven.

Og så vil jeg arbejde på min elevatortale, så jeg kan give en kort præsentation af mig selv, når jeg skal på runde i huset. Det skader aldrig at have en sådan i baghånden.

Har du gode tips til at starte på nyt job? Del endelig i kommentarfeltet 🙂

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.