Diverse

Præsentationsteknik

En tudse i halsen, og svedne håndflader?

Det er altid en god ide at holde sig opdateret på sin præsentationsteknik. Selvom du sjældent præsenterer på dit arbejde, så kan det være godt at være skarp på teknikken, for den kan bruges i mange sammenhænge. F.eks hvis du skal på konference eller i netværksgruppe, og bliver bedt om at præsentere dig selv.

Jeg prøver hver gang at huske en god elevatortale, men glemmer jævnligt at sige halvdelen. Jeg vil så gerne have at det giver mening for gruppen, samtidigt med at det er lidt morsomt. Især det sidste kniber det lidt med. Jeg er bare ikke særlig sjov under pres. Særligt ikke hvis det også skal være på engelsk. Og det synes jeg oftere og oftere det skal. Da jeg tidligere arbejdede et sted, hvor firma sproget var engelsk, var jeg slet ikke opmærksom på værdien af en god præsentation, så jeg har ikke noget i gemmekassen, som jeg kan trække frem.

Jeg har ellers rig mulighed for at øve mig nu hvor jeg har skiftet afdeling, og skal præsentere mig selv for en hel flok nye mennesker. Men alligevel har jeg ikke opskriften på den gode præsentation. Bevares de hører da hvem jeg er, hvor jeg kommer fra og hvad jeg skal lave, så budskabet går klart igennem. Men det er dog ikke altid lige elegant udført..

Heldigvis er der flere mennesker som specialiserer sig i præsentationsteknik, og holder foredrag og kurser om emnet. En af dem kan du finde på birgittedamjensen.dk. Jeg kan også anbefale at se nærmere på et af mine tidligere indlæg om samme emne, hvor jeg også linker til forskellige ted talks.

Hvis du har gode tips til den perfekte elevatortale, så hører jeg meget gerne fra dig. Særligt på engelsk, der er jeg virkelig uelegant!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.