Inspiration,  Karriere

Praktiske eksempler på hvordan du kan bruge dit netværk

Du skal bare spørge dit netværk, får du at vide.. Men hvordan gør du bedst det?

Der er ingen tvivl om at dit netværk er super vigtigt. Både privat og i arbejdsregi. Og for mange mennesker hænger både det private netværk og arbejdsnetværket sammen. Kolleger bliver til venner, naboer bliver til kolleger og så videre.

Så når dagen kommer, og du har brug for hjælp, så er der forhåbentlig mange du kan ty til. Men det med at bede om hjælp er aldrig let. Vi er som professionelle mennesker ikke glade for at blotte os, og bede andre om hjælp. Heller ikke selvom vi for det meste kan forudse deres reaktioner. Tænk på hvordan du selv vil reagere hvis nogen spurgte dig om hjælp med noget? Jeg ville sige ja med det samme (medmindre det var en flytning fra 4. sal, det er jeg for gammel til)

Så hvorfor er det så svært at bide stoltheden i sig, og bede om det du har brug for? Af en eller anden årsag er vi mange som er opvokset med at det er lidt skamfuldt at få hjælp fra andre. Mine egen familie har altid italesat mennesker på overførselsindkomst i ret negative vendinger, og fortalt hvor vigtigt det er at kunne klare sig selv. Og selvom de nok ikke mente at man skulle klare sig selv i alle livets aspekter, så er det, for mig, svært at ryste skammen af mig.

Men jeg vil gerne have hjælp, og jeg vil gerne give hjælp. Så derfor starter jeg her med nogle gode eksempler på hvad du kan skrive i din indledende email, hvor du beder om hjælp i dit netværk. De er tilpasset efter din modtager, som man absolut bør.

Eksempel 1: En tidligere kollega, som du har arbejdet tæt sammen med.

Kære xx

Jeg har med stor interesse fulgt med i din karriere på Linkedin. Det ser ud som om at tingene virkelig kører derudaf for dig, og det virker pludselig som lang tid siden at vi arbejdede sammen hos xx.

Jeg skriver til dig, fordi jeg er igang med at kigge efter nye jobmuligheder i [indsæt ønsket industri/område]. Jeg har jo en baggrund inden for xx og relevante kompetencer indenfor xx. Mit drømmejob indeholder [indsæt beskrivelse af det du gerne vil lave] hos en visionær og ambitiøs arbejdsgiver.

Vi har jo tidligere arbejdet tæt sammen, og jeg ved at du har et stort netværk indenfor xx, så jeg vil være meget taknemmelig hvis du vil holde øre og øjne åbne, hvis der skulle komme nogle relevante muligheder for mig. Jeg har vedhæftet mit CV til denne email, til reference.

Og jeg hjælper naturligvis gerne dig, så sig endelig til hvis der er noget jeg kan gøre.

Med venlig hilsen

 

Eksempel 2: En bekendt som arbejder i den branche/den virksomhed, som du gerne vil skifte over til.

Kære xx

Jeg håber du har det godt.

Jeg skriver til dig, fordi jeg har besluttet at søge nye karrieremuligheder. Jeg er derfor igang med at undersøge mulighederne inden [virksomhed eller branche]

Jeg ved at du har arbejdet hos/i branche/virksomhed igennem længere tid, så derfor forestiller jeg mig at du er den rette person at kontakte. Hvis du hører om nogle ledige stillinger, hvor de har behov for en med baggrund som [baggrund] og [kompetencer] og dertil en stor villighed til at lære nyt,  enten hos xx eller i lignende virksomheder i branchen, så må du meget gerne kontakte mig.

Jeg har vedhæftet mit CV til denne mail, så du har lidt mere information om mine kompetencer og hvad jeg kan bidrage med.

Jeg er virkelig passioneret omkring dette skifte i min karriere, og jeg sætter uendelig stor pris på din hjælp.

På forhånd tusind tak

 

Eksempel 3: En som kender en, som du gerne vil i kontakt med..

 Kære xxx

Jeg håber at alt er godt med dig.

Jeg skriver til dig idag, fordi jeg har en lille forespørgsel til dig. Jeg er igang med at lede efter job i xx, og jeg er pt. igang med at udvide mit netværk indenfor dette felt.

Jeg lagde mærke til at xx var i blandt dine Linkedin kontakter, og jeg håber at du vil introducere/connecte mig med ham/hende? Som du sikkert ved, så er xx meget erfaren inden xx, og jeg vil virkelig gerne i forbindelse med ham/hende, så jeg kan spørge mere om xx og hans/hendes erfaring i branchen generelt.

Ville du have lyst til at sende en kort besked eller mail for at introducere os til hinanden? Jeg vil være evigt taknemmelig.

Sig endelig til hvis du har spørgsmål, eller hvis jeg kan hjælpe dig med nogle connections.

Med venlig hilsen

 

Udover de 3 eksempler herover, så kan det også være en ide at sende en besked ud til dit netværk som måske ikke lige er i den virksomhed eller branche som du er interesseret i. Du ved aldrig hvem folk kender, og det kan være ligeså vel være Siggurds far fra børnehaven, som kan hjælpe dig videre i din jobjagt.

 

 

 

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.