Diverse,  Inspiration

Så travl, at du overspringshandler?

Måske har du en masse opgaver som skal afsluttes inden påske?  Måske har du haft en del af dem til at ligge igennem længere tid? Måske smed chefen en hel bunke på dit bord da hun tog på ferie fredag eftermiddag? Uanset hvad, så er resultatet at du har travlt!

 

Men nogle gange kan travlhed, eller usikkerhed omkring opgaver resulterer i, at man overspringshandler. Det gør jeg hvert fald personligt (se bare mængden af blogindlæg jeg får skudt afsted 😉 ) og det tror jeg de fleste gør.

I forbindelse med en anden overspringshandling jeg ynder, nemlig at læse nyheder på diverse sociale medier, så faldt jeg over denne artikel . Forfatteren, Dr. Bradberry, mener at overspringshandlinger er direkte linket til dine følelser. Det er altså ikke et spørgsmål om at være doven eller sjusket, men bunder (for det meste) i dit humør.

Så hvis du sidder med en opgave, som du ikke lige er i humør til, så udsætter du den, selvom det måske er en hastesag, eller burde have højere prioritet. Du går igang med at checke mails, snakke med dine kolleger etc. Indtil du ser hvad klokken er blevet, og bliver overmandet af dårlig samvittighed over endnu ikke at være gået i gang med opgaven!

Dr. Bradberry lister en hel række gode ideer til at kommer overspringshandlinger til livs. Jeg har sakset lidt i listen, der efter min mening, ikke er helt realistisk, når man har prøvet at sidde fast i en ond overspringshandlings cirkel.

 

1.Hvorfor? Er der en dybereliggende grund til at du ikke har lyst til at udføre denne opgave lige nu? Grav lidt ned i din underbevisthed, og se hvad det er der bremser dig. Det kunne være at opgaven var dårligt defineret, at den var lidt kedelig, eller andet. Når du er kommet ind til kernen i din tankerække, så er det nemmere at gøre noget ved det rigtige problem.

2. Just do it!  Når du sidder og stirrer på det tomme dokument, så gå igang med at skrive noget. Du har måske ikke en indledning endnu, men så start med slutningen. Eller midt i         dokumentet. Det vigtigere er at komme igang, selvom det føles enormt svært

3. Vær realistisk. Sæt dig nogle konkrete og specifikke mål for dagen, så bliver det nemmere at opnå nogle delmål hen af vejen. Hvis du skriver “lav rapport” som et punkt, så kan du være stensikker på at du aldrig kommer i mål.

4.Fokuser på dine resultater. Lav en liste, og kryds af på listen, hen af vejen som du opnår det. Hvis man i forvejen er en resultatdreven person, så kan det være godt at lægge fokus her, og evt. putte et par belønninger ind i planen.

 

Jeg håber det kan give lidt inspiration til at få arbejdet færdigt inden påske… Og kom så igang! 😉

 

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.