Diverse

Sådan får du mere lys i dit liv

 

Reklame indlæg

Godt lys er vigtigt i mange sammenhænge.

Jeg har tidligere, her på domænet, ytret mig om vigtigheden af godt lys til arbejdet. Det er væsentligt for både dit humør, din produktivitet og dit helbred. Dårligt lys kan nemlig gøre dig træt, og hvis du skal sidde og knibe øjnene sammen, så risikerer du at få spændingshovedpine. Det kan også være at du ender med at sidde i en dårlig stilling, for at kunne se skærmen, og derved får ondt i ryggen eller lænden.

Godt lys behøver heldigvis ikke være grimt. Du kan købe ph lamper eller lamper fra panthella, som både giver godt lys, og er smukke at kigge på. Det er dog vigtigt at du både har direkte og inddirekte lys. Sidder du i storrumskontor, så er det med at indrette sig bedst muligt, uden at genere andre. Jeg sidder i et indhak med 3 andre, og 2 af os kan lide lys, og de 2 andre vil gerne nøjes med en lille bordlampe. Så alternativt har været at skrue et neonrør ud af de allerede etablerede loftslamper, så der kun bliver lys over de skriveborde, hvor ejeren gerne vil have lys. Det fungerer godt, og jeg overvejer pt. om jeg skal bestille endnu en bordlampe, så jeg har ekstra lys på begge sider af skærmen.

Husk også det naturlige lys

Derudover er dagslys også essentielt. Både ens egen fornemmelse af dagslyset, og den “rigtige” verden, men også for dine øjnes skyld. Plus at det er en del af kravet fra arbejdstilsynet at fra” faste arbejdssteders indretning skal der fra arbejdsrum være udsyn til omgivelserne gennem vinduer eller lignende”.

lamper
                  Super smuk, lige til skrivebordet

Du finder de flotteste louis poulsen lamper lige her, og tilmed i meget stort udvalg. Der er et væld af farver, men tjek lige med HR eller chefen før du løber ud og køber skriggule farver. Det kunne jo være at der var en politik om at firmafarven i år er blå 😉

 

lamper
Her føler jeg mig helt hensat til en gammel amerikansk bank med den smukke grønne skærm. 

 

Hvordan er dit lys på arbejdet? Får du nok?

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.