Inspiration,  Karriere,  Skønhed

The Makeup Tax

Denne her artikel fra The Atlantic har virkelig sat tanker igang hos mig. Den tager udgangspunkt i et meget relevant spørgsmål for mange kvinder. Nemlig; “Hvorfor skal vi bruge 30 min mere om morgenen end mænd på at blive “færdige”? Det er et godt spørgsmål, hvorfor skal der bruges så meget tid på vores udseende?

Artiklens forfatter referer til flere undersøgelser hvori det er bliver etableret at attraktive kvinder tjener flere penge, og har mere prestigefulde jobs. Og makeup er jo alt andet lige, med til at øge mange kvinders attraktive sider.

Jeg holder selv meget af at have makeup på arbejde. Det giver lige ekstra selvtillid, at jeg ser vågen og frisk ud. Efter en lang nat med den yngste er mascara,concealer og lidt rouge et must, inden jeg går ud af døren. Jeg er på ingen måde “dullet”, men en moderate makeup får mig bare til at se lidt mere levende ud. Jeg ser også fin ud, uden makeup, men på en eller anden måde, så virker det bare uprofessionelt at møde på arbejde, uden at have gjort noget ud af sig selv.

Men mit udseende har jo ikke noget med min professionalisme at gøre, så hvorfor bliver kvinders fremtoning så tillagt så megen værdi i det professionelle rum?

Der er lavet amerikanske studier der viser at kvinder, som bruger en moderat mængde makeup, oftere vil blive valgt til prestigefyldte jobs, end kvinder er ikke bruger makeup. Jeg ved ikke hvordan dette studie er kommet i stand, men det lyder en smule søgt. Ud fra en dansk standard, tror jeg ikke på det, hvertfald ikke ud fra en bred kam. Jeg kunne forestille mig at det, i visse brancher som mode, detail, kommunikation og marketing, var mere udbredt, end i andre brancher. I medicinalbranchen hvor jeg selv arbejder pt, er der forholdsvis mange kvinder der går helt uden makeup (og jeg håber ikke, at det kun er fordi de ved hvad der kommer i makeup af kemiske ubehageligheder 😉 )

 

Medmindre der kommer nogle flere rollemodeller uden makeup, så tror jeg det bliver rigtig svært at vende strømmen, og få flere kvinder med på “au natural” vognen. Der er nogle af de vigtige meningsdannere som skal starte ballet, før der sker noget. Vi andre kan også, men så bliver der ikke gjort noget ved skævvridningen og den positive forskelsbehandling, for dem som så vælger at bruge makeup alligevel.

Jeg har desværre ikke svaret, har du?

 

Se denne lille musik video der glimrende illustrerer hvad makeup kan gøre 😉

 

7 kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.