Inspiration,  Karriere,  Life Hacks

Til alle os der gerne vil have det hele – på én gang!

Lisbeth Odgaard Madsen, forfatteren bag “Ambitiøse Mødre”, er blevet interviewet til Politiken om hendes “situation”. En tilværelse som ligner mange andre ambitiøse kvinders, bortset fra at Lisbeth har taget skridtet fuldt ud, og sagt sit faste job op for at dels passe sin datter, og dels være selvstændig.

Jeg synes artiklen giver et godt indblik, i hvor nemt det er at falde ned i de kønsstereotype roller, selvom man er pinligt bevidst om at de findes, og meget gerne vil undgå det.

Sat på spidsen, så er det ofte et spørgsmål om børn eller karriere, og det er ofte kvindens lod, da hun tjener mindst! Løngabet mellem mænd og kvinder i Danmark er stadig ca 10 %, når man sammenligner med niveauet før, og efter kvinder går på barsel.

Så straffen for at få børn kommer i form af et lønnedgang/stagnering, samfundets pres for at være “den gode mor”, og evig dårlig samvittighed. Så bliver det ikke bedre, vel?

Jeg kan sagtens genkende mig selv i artiklen, der har bestemt været tider hvor jeg har overvejet om en “karriere” som hjemmegående var noget for mig. Men jeg har simpelthen været for bange for at blive sat bagud af dansen på arbejdsmarkedet, og så kan jeg helt lavpraktisk heller ikke holde til at gå hjemme med mine børn. Jeg ville intet overskud have, og kun gå og glæde mig at at slippe væk igen. Men det er virkelig hårdt at få alle enderne til at mødes, med sygedage og hente/bringe. Jeg har været nødt til at acceptere at min karriere ikke kommer til at flyve med raketfart de næste 4-5 år. Det bliver en stille udvikling, og forhåbentlig kan jeg få bygget mine kompetencer op, så jeg er klar når timingen er bedre..

Det er hårdt at ville det hele på en gang, og det giver overhovedet ikke mening at man skal dyrke karriere samtidigt med at man har små børn! Det er en samfundsudvikling som i den grad er på en forkert diskurs. Det er dyrt at være en småbørnsfamilie, så det er langt fra muligt for alle at have en hjemmegående forældre. Og når så mange voksne mennesker er nødt til at gå på arbejde, passe børn, være sunde, dyrke deres relationer (for netværk er key!), så må samfundet og virksomhederne tilpasse sig. Antallet af stressramte danskere taler for sig selv, og det bliver kun værre i det her tempo.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.