Diverse

Til de varme nætter

Det er voldsomt hot her!

 

Dagene føles lange, og nætterne endnu længere i denne her hede! Jeg er på min sidste ferieuge, og glæder mig næsten (kun næsten) til at komme tilbage til aircon kontorets kulde.

Varmen er nu skøn, og det gode ved de lange varme dage, er de næsten lige så lange varme nætter på altanen. Her bliver computeren slæbt med ud sammen med tæpper og puder (og en Aperol), og så er der dømt seriehygge, når ungerne er lagt i seng.

Lige nu følger jeg en franske serie, som jeg gerne vil give dig en anbefaling til. Den hedder “Au service de la france” , eller “A very secret service” som den er blevet oversat til.

Det er en komedie serie, som spiller på alle de franske stereotyper, og personkarikaturer som man kan tænker på. Serien udspiller sig i 1960’erne, primært i Paris, men agenterne rejser også til Algieriet, og andre af de tidligere franske kolonier.

Scenograferne har gjort sig meget umage med at ramme 1960’er stemningen, og fundet alle de rigtige rekvisitter. Helt ned til dækket til skrivemaskinerne, og de gennemførte barvogne som køres frem på kontoret efter arbejdstids ophør.

Serien følger den unge agent spire Merlaux, og hans introdution til agentlivet i en knap så velfungerende, men temmelig arrogant afdeling af den franske efterretningstjeneste. På hans vej igennem de 2 sæsoner af serien, får man løbende optrævlet mere og mere af hans fortid, så forvent lidt spænding i den ellers ret absurde komedie.

Så hvis du er til fransk komedie og skøre dialoger, krydret med lidt aktion og amour, så bør du give dig i kast med “Au service de la france”. Den kan ses på Arte, eller på Netflix lige nu. Glimrende afbræk fra en travl arbejdsdag, medmindre du selvfølgelig arbejder med franskmænd 😉

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.